Kawa stała się obecnie nieodłącznym elementem naszej codziennej rzeczywistości. Od zawsze była, jest i będzie jednym z popularniejszych napojów. Zauważmy jednak jak wiele spotkań biznesowych odbywa się przy kawie, jak wiele rozmów i poważnych decyzji. Czy jesteśmy w stanie sobie w ogóle wyobrazić dzień bez kawy w tym zapracowanym i szybkim świecie? W kawy zaopatrywane są hotele, biura i przede wszystkim restauracje. Jakie kawy wybiera się do placówek gastronomicznych na wysokim poziomie?
Kawa do restauracji
Kawa to obowiązkowy punkt menu w każdej restauracji. Wiele ludzi nie wyobraża sobie spożycia posiłku bez kawy lub niezakończenia go mocnym espresso. Każda porządna i szanowana restauracja powinna mieć w swoim wyposażeniu wysokiej jakości ekspres do kawy, a także kilka jej rodzajów. Na stronie najlepsza-kawa.pl znajdziemy spory wybór pysznych kaw, które są rewelacyjnej jakości i świetnie nadają się do zaopatrzenia restauracji. Są marki Caffe Millimo:
- classico – idealna podstawa do przyrządzania kaw mlecznych
- verde – brazylijska kawa z posmakiem orzecha
- bianco – łagodna w smaku
- giallo – dość mocna kawa z dużą ilością creamy
- oro – mieszanka kaw z najlepszych plantacji świata, łagodny smak
- marrone – intensywna, mocna mieszanka kaw z optymalną ilością creamy
- argento – niepowtarzalny charakter mieszanki kaw z różnych kontynentów
- rosso – mocna, intensywna i aromatyczna kawa
Jak widać marka oferuję tyle propozycji, że mając je w swojej restauracji jesteśmy w stanie dogodzić wymaganiom każdego klienta
Ekspres do kawy – jaki wybrać?
Kolejnym krokiem parzenia idealnej kawy w restauracji jest wybór porządnego ekspresu. Na stronie najlepsza-kawa.pl znajdziemy ogromy wybór ekspresów kolbowych marki Bezzera – są ich oficjalnym dystrybutorem. Czym wyróżniają się ekspresy Bezzera? Klasyczny smak i aromat kawy zapewnią właśnie ekspresy kolbowe. Ich obsługa jest szybka, intuicyjna i nieskomplikowana – każdy sobie z nimi poradzi. Zapewniają niski poziom awaryjności, dzięki temu sprzęt będzie służył przez długie lata.